fredag 14 december 2012

Keramik kurs

  
Hela hösten har jag gått en keramik kurs tillsammans med ett härligt gäng entusiaster. Har testat både raku, drejat, kavlat.


Lite alster som jag lyckats med att skapa. Är jättestolt över mina vinda/sneda fat och koppar.

Kram/Anneli

torsdag 13 december 2012

Vintage änglar!!


Nu har skräp Lisa varit framme igen!!! De här änglarna är gjorda av inner delen av en äggkartong (ja ni vet den här delen som sticker upp mellan äggen) lite träpärlor och lite garn till håret. Super enkelt pyssel både för vuxna och barn.


Ja och så lite spets som jag färgat med vanligt hederligt kaffe + lite lim för att få ihop det hela!!


Hokus Pokus....så blir det Små enkla änglar att hänga i granen. Jaa vist jaa!...och så lite rouge på kinderna och några knappar!!

Trevlig Lucia på er alla! Anneli

måndag 10 december 2012

Mera Julpyssel!


r kommer det lite mera favoritpyssel att knåpa ihop! Pappersstrutar kan jag inte få nog av....så roliga att tillverka. 
 

Strutarna rullar jag ihop själv till den storlek jag önskar, lite lim, lite fina madonnor som jag skrivit ut, klipp och klistra.
 

Egna julornament att hänga här och där tycker jag också är fint. Dessa är gjorda i stengodslera, men det går lika bra med saltdeg eller cernit/fimo lera. Har använt pepparkaksformar som stans.


Kram  / Anneli

fredag 7 december 2012

Julpyssel


Har fått riktigt dille på att  måla på brädor.

Ja och så nyckelskåp!
 

En allmoge ljusstake har också fått lite färg!
 

20 kr på loppisen.
 

Vad ligger bakom det här målandet..jo en helt ny färg jag testat i veckan. Helt perfekt för mina måleriprojekt. Annie Sloan Chalk Paint, finns i massor av härliga kulörer och gör det lätt att måla. Färgen har jag köpt från "Storegården Country Living".


Här har jag använt kulörerna Graphite och Versialles som bakgrundsfärg.

Trevlig 2:a advent på er/Anneli

Julpyssel


Lite av mina favorit pyssel handlar om att ta vara på det jag redan har hemmaHär har jag samlat lite av årets bästa pyssel. NR 1Att såga till egna klossar är inte speciellt svårt  och variationerna är oändliga på vad det går att texta på dessa. NR 2, Vimplar i ett grovt tyg som det sedan är målat på med lite vit akryl färg och ordet NOEL där jag använt egen tillverkade schabloner+ ett överblivet rep att sy fast vimplarna på.
 

Papperspyssel!!! älskar de här pappersgranarna. Sånna här tillverkas varje år till jul. Så här gör man : Gör en strut  av lite hårdare papper. Klipp till lite långa remsor av tex gamla tidningar eller notpapper, klipp frans på remsorna. Rulla fransen med hjälp av en pennaLimma fast,börja längst ner och arbeta dej uppåt.Färdig!!!
 

"Rustika pappersgranar"


Cernit lera eller Fimolera har jag gjort de här söta mössen av. Pepparkakshuset är  gjort av en mjölkkartong som målats med brun färg  och vit fogmassa.

Ha en trevlig helg där ute!
Anneli